46% flere omsatte fritidsboliger hittil i år

46% flere omsatte fritidsboliger hittil i år

|

Prognosesenteret er infotorg sin samarbeidspartner for å levere tjenesten Boligverdi. De gjør stadig analyser av eiendomsmarkedet for å gi oppdateringer på siste trender og endringer. Her kan du lese mer om utviklingen i det norske hyttemarkedet.

En klar økning i salget av fritidsboliger

Hittil i år er det tinglyst 4 379 fritidsboliger, som er 46 % flere enn ved samme periode i fjor. Ved inngangen av januar forventet Prognosesenteret et sterkt omsetningsår i 2021, men dette var over all forventning. Når det er nevnt, var de fire første månedene i 2020 spesielle, med mange begrensninger i folks mobilitet som gjorde at markedet var redusert.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen (bruksareal) har foreløpig i år vært på 34 000 kroner, som er 9 % høyere enn ved samme periode i fjor – også 9 % høyere enn for hele 2020.

Sjøhytter

Det er sjøhyttemarkedet som har opplevd den sterkeste omsetningsveksten, med hele 64 %. Prognosesenteret registrerte en vekst i kvadratmeterprisen (bruksareal) på 15 % for sjøhytter sammenlignet mot samme periode i fjor – men 4 % lavere enn for hele 2020 grunnet normale sesongvariasjoner. Over 90 % av sjøhyttene har gått over prisantydning i år. Det er tydelig at nordmenn ganske tidlig innså at vi går mot en ny korona-sommer i Norge.

Gode forhold

I tillegg til lave renter, et relativt lavt tilbud av hytter, og skjerpede ferierestriksjoner, har mange av de rike blitt enda rikere i form av et potent aksjemarked. De økte helårsboligprisene har også økt lånekapasiteten til mange.

Den norske krona har også styrket seg stødig mot euroen utover 2021, som gjør det mer attraktivt å kjøpe fritidsbolig i utlandet. Prognosesenteret ser gjennom egne undersøkelser at nordmenn også har stor interesse for fritidsboliger i utlandet.

De neste månedene blir interessante å følge, da etterspørselssiden kan sammenlignes med fjoråret, hvor det var relative lettelser frem mot sommeren.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Bestill tilgang til Boligverdi

All informasjon om bolig og eiendom

Skaff deg enkel og rask tilgang til all informasjon om bolig og eiendom.

Les mer og bestill