Elbil-salget til nye høyder

Elbil-salget til nye høyder

|

Norge er definitivt på vei mot en grønnere bilpark. Salgsstatistikk fra mars viser en stor økning i salg av nullutslippsbiler. Les også hvordan det har gått med salget av bensin og diselbiler.

Tesla Modell 3 - mest solgte bil i mars

Mer enn halvparten av alle biler som ble solgt i mars var nullutslippsbiler (elbiler og hydrogenbiler). I mars ble det registrert 18 375 nye personbiler, dette er en øknoning på hele 27,6 prosent sammenlignet med mars 2018. Nullutslippsbilene hadde en rekordhøy markedsandel; hele 58,4 prosent av registreringene i personbilmarkedet. Det er 100 prosent økning sammenlignet med 2018! I mars satte Tesla Model 3 ny rekord for antall solgte eksemplar av en bilmodell i en måned, totalt ble det registrert 5315 Modell 3.

Rekordlav bensinandel

I mars 2019 hadde kun 10,4 prosent av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, sammenlignet med 16,0 prosent i mars ifjor. 12,3 prosent av de nye personbilene registrert i mars hadde bare bensinmotor, mens bensinandelen i 2018 var 20,0 prosent.

Fallende salg av personbiler med hybriddrift

Det ble registrert 3469 nye personbiler med hybriddrift i mars. Det er 384 færre (- 10,0 %) enn i mars 2018. Personbilene med hybriddrift hadde 18,9 prosent markedsandel i mars i år, mens markedsandelen i mars 2018 var 26,8 prosent.

Trenger du informasjon om et kjøretøy, enten det er eier, verdi eller teknisk informasjon, kan du enkelt finne dette hos oss.

Grunnlagstall er levert av Statens Vegvesen. Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken.

All kjøretøyinformasjon på et sted

Kjøretøyinformasjon er ferskvare. Vi har samlet inn informasjon fra ulike kilder, slik at du som kunde får enkelt tilgang. Hos oss finner du oppdatert på eierinformasjon, teknisk informasjon, priser på ny- og bruktbil, heftelser i kjøretøy samt mye annet innhold. Så har vi har samlet ett bredt utvalg av kjøretøyrelatert innhold fra:

Kontakt oss

All kjøretøyinformasjon på ett sted

Her finner du informasjonen du normalt finner i vognkortet på en bil, for alle typer kjøretøy i Norge.

Bestill her