Elektronisk sletting av utleggsforretning

Elektronisk sletting av utleggsforretning

|

Vi lanserer en ny tjeneste – eTinglysing / sletting av utleggsforretning. Nå kan du slette en utleggsforretning raskt og effektivt både hos Kartverket og i Løsøreregisteret hos Brønnøysundregistrene.

Med eTinglysing kan man foreta slettinger på sekunder og spare mye tid. Løsningen automatiserer hele prosessen gjennom digital kontroll, kvalitetssikring og validering av alle elementene i verdikjeden. BankID-sertifikat benyttes for elektronisk signering.

Hvem er tjenesten laget for?

Løsningen er utviklet for profesjonelle aktører som ønsker en rask tinglysingsprosess med høy kvalitet og reduserte kostnader for virksomheten.

Når du logger inn på infotorg kan du lese mer om eTinglysing / sletting av utleggsforretning under kategori Eiendom. Tjenesten er ekstra aktuelt for inkasso og offentlig innfordring.

eTinglysing / sletting av utleggsforretning

Eiendomsregisteret og Løsøreregisteret benyttes for å finne riktig dokument. Du som er bruker av eTinglysing får mulighet for å søke frem utleggsdokumentet, som skal slettes i Grunnboken eller Løsøreregisteret, ved hjelp av ulike søkenøkler:

  • Navn
  • Fødselsdato
  • Fødselsnummer
  • Matrikkel dokumentnummer

Løsningen foretar validering – det vil si sjekker at det er riktig prosessfullmektig som «eier» dokumentet og at dette er den samme som foretar sletting.

Du kan validere at dokumentet er korrekt og at det ikke feiler ved innsending til tinglysingsmyndighetene. Det produseres omslagsark og dette vil bli signert elektronisk med kundens virksomhetssertifikat. Det er ulike løsninger for eiendom og løsøre. Du kan hente frem kvittering fra Kartverket/Brønnøysundregisteret.

Løsningen viser status på en sak:

  1. Sendt til tinglysing
  2. Under signering
  3. Signert
  4. Tinglyst
  5. Kvittering mottatt
  6. Saksreferanse mv

eTinglysing-tjenesten vil ha funksjonalitet for å sende inn flere slettinger samtidig (pakket inn i én innsending). TietoEVRY tilbyr en innsynsløsning for å kunne veilede og supportere deg som kunde.

Kontakt oss for mer informasjon

Ønsker din bedrift å ta i bruk eTinglysing / sletting av utleggsforretning? Ta gjerne kontakt med vår ekspert Per Stenerud for råd og veiledning.

Kontakt oss