Lansering av Folkets Fotavtrykk

Lansering av Folkets Fotavtrykk

|

Bli med på nasjonal lansering av Folkets Fotavtrykk - klimakartet for bærekraftig forbruk.

Onsdag 23.juni lanseres klimakartet for bærekraftig forbruk. Dette er starten på et viktig samarbeid mellom det offentlige, næringslivet og oss som enkeltindivider for å nå FNs bærekraftsmål.

Se opptak av webinaret her.

Nordmenns forbruk er ikke del av den offisielle klimastatistikken. Hvordan skal vi løse klimautfordringene da?

Tenk om beslutningstakerne fikk bedre og mer oppdatert informasjon om hva som faktisk skaper klimautfordringene. Og bruker denne informasjonen til å gjøre tiltak som har enda større effekt!

Innbyggerne i en kommune har et personlig fotavtrykk som er 16 ganger større enn utslippene fra kommunens virksomhet. Men dette individuelle forbruket har vært usynlig i statistikken.

Frem til nå.

For å kunne nå FNs bærekraftsmål må verden innen 2030 ha sikret både bærekraftig forbruk og bærekraftige produksjonsmønstre. Et viktig steg på veien er å øke bevisstgjøringen om forbruket til én av befolkningene med det høyeste forbruket per hode i verden: nordmenn.

Gjennom å utvikle en avansert klimakalkulator for personlige utslipp, vil vi - sammen med norske kommuner og våre partnere, Ducky og Asplan Viak - dokumentere innbyggernes indirekte utslipp i en egen nettportal - som viser folkets klimafotavtrykk.

I kommende faser kan forbrukere som gir sitt samtykke bidra til at deres anonymiserte data, og dermed korrekte forbruk, blir tilgjengelig for norske kommuner gjennom nettportalen Folkets fotavtrykk. Dette vil kunne gi bedre forutsetninger for riktige valg, både på individ- og samfunnsnivå.

Slik kan vi sammen skape en riktigere oversikt over det totale forbruket vårt. Vi kan systematisk jobbe målrettet med tiltak for å krympe utslippene, for eksempel ved å tilby skreddersydde råd!

Post Webinar (3).png

Vil du bli med eller ønsker mer informasjon?

Har du spørsmål eller vil vite mer om hvordan du og din virksomhet kan bidra inn i dette arbeidet, ta kontakt med vår spesialist på området Marius Jensen på telefon 926 92 026 eller e-post marius.jensen@tietoevry.com.

Kontakt oss

10 tips for å lykkes med dataanalyse

Sitter din bedrift på mye egne data som dere ønsker å benytte på en smartere måte?

Les mer