Når din kommune sine klimamål?

Når din kommune sine klimamål?

|

Mangel på gode data har gjort det vrient å jobbe med utslippskutt. Dette er hverdagen til Bente Støa som er klimarådgiver i Asker kommune, og for alle andre som jobber med disse spørsmålene. Heldigvis jobbes det nå med å få på plass bedre verktøy, og din kommune eller ditt fylke kan bli med!

Nå utvikler vi Klimakalkulatoren

Med bedre klima-data vil kommuner og innbyggere sammen kunne kutte CO2-utslippene. Derfor utvikler vi nå en «klimakalkulator» sammen Ducky, Asplan Viak og våre kunder - Trondheim, Asker, Stjørdal og Stavanger kommune, Viken, Vestland og Innlandet fylkeskommune, samt Sparebanken Midt-Norge, Fjordkraft og Matvett. Flere er allerede på vei inn i samarbeidet!
I desember i fjor kunne man lese i Finansavisen at Norges Forskningsråd har støttet dette arbeidet med 12 millioner kroner. 6 kommuner og fylker har allerede sluttet opp om dette og er med på å forme morgendagens arbeidsverktøy. Nå kan flere bli med. Dette vil gi tidlig adgang til løsningen, og anledning til å påvirke og sikre at løsningen dekker din fylkes eller kommunes behov.
Prosjektet henter inn data fra offentlige registre, banktransaksjoner, fra energi- og matindustrien, samt innbyggernes egne opplysninger. Disse klimadataene finnes allerede tilgjengelig hos nasjonale og lokale aktører, men skal samles i en egen portal for offentlige myndigheter. Målet er å utvikle et effektivt verktøy for kommuner i klimapolitikken.

Det er plass for flere som leder og viser vei

Vi ser nå etter max 50 «earlybird»-kommuner som vil bli med og utvikle løsningen sammen med oss. 
Early Bird-tilbud inneholder:

  • Tilgang til betaversjon av innbyggerplattformen med lokale klimadata i 12 måneder etter lansering (estimert til Q1 2021)
  • Nyhetsbrev med tips fra nabokommuner
  • Eksklusiv tilgang til nye funksjoner basert på deres tilbakemeldinger og innspill
  • Støtte til å planlegge aktiviteter som reduserer innbyggernes fotavtrykk
  • FNs bærekraftsmål 12

Vil du bli med eller ønsker du mer informasjon?

Nå kan du sikre deg at din kommune og dine innbyggeres behov blir ivaretatt. Kontakt vår spesialist på området Marius Jensen på telefon 926 92 026 eller e-post marius.jensen@tietoevry.com.

Kontakt oss

10 tips for å lykkes med dataanalyse

Sitter din bedrift på mye egne data som dere ønsker å benytte på en smartere måte?

Les mer

Relaterte tags